Цените на петрола в сряда сутринта се стабилизират и практически не

...
Цените на петрола в сряда сутринта се стабилизират и практически не
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след вчерашния ръст

Цените на петрола в сряда сутринта се стабилизират и на практика не се трансформират изключително след покачването им предходния ден.

Към 9:30 часа българско време февруарските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures се търгуват по $79,64 за барел, което е с $0,35 по-ниско от цената при затваряне на миналата сесия. В хода на сесията във вторник тези договори нарастнаха с 19 цента (0,2%) до 79,99 $ за барел.

Цената на фючърсите за петрола WTI за февруари при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) към същия миг е 76,13 $ за барел, което е с 0,10 $ по-малко от крайната стойност на вчерашната търговия. Вчера тези договори поскъпнаха с $0,85 (1,1%) до $76,23 за барел.

Котировките на петрола бяха подкрепени в сряда от обезценяването на $, което усили привлекателността на петрола като обект за вложения от притежателите на други валути.

Освен това вложителите наблюдават обстановката с ковид в Китай. Смята се, че премахването на карантинните ограничавания и държавните ограничения за стимулиране са позитивни фактори за търсенето на гориво в дълготраен проект. В същото време повишаването на инфектираните с COVID-19 в страната засенчва пазарния оптимизъм, отбелязва MarketWatch.

" След дълъг интервал на разпродажба на дълги позиции, пазарът стана по-балансиран и възходящото въодушевление постепенно се връща към петролните търговци, написа Стивън Инес, ръководещ шеф на SPI Asset Management, след спада на котировките. Това демонстрира че петролът е една от най-необходимите артикули в света. "

В същото време понижената ликвидност на пазара, обичайно следена в края на годината, оказва напън върху котировките, добавя специалистът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР